Liliom Kisasszony meséi

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy leány a Földkerekség legszebb városában, melynek neve Mag város. Itt járt-kelt, énekelt, táncolt, zenélt, és segítkezett az embereknek. Hosszú sötét barna haja volt és nagy kék gomb szemei ragyogtak ...


CsillagFény

2022.05.21

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy leány - úgy hívták: Liliom kisasszony - a Földkerekség legszebb városában, melynek neve Mag város. Itt járt-kelt, énekelt, táncolt, zenélt, és segítkezett az embereknek. Hosszú sötét barna haja volt és nagy kék gomb szemei ragyogtak a Nap fényében.

Bála-tónál

2022.05.20

Egy szépséges nyári héten Liliom Kisasszony és Teknős Úrfi, újból együtt töltötték napjaikat. Most a Bála-tó, egy dimbes-dombos kis városkájában, egy kunyhóban pihentek, varázsoltak finomabbnál finomabb ételeket, és megbeszélték titkaikat, érzéseiket, meséltek egymásnak az eddigi éltükről.

A tánc

2022.05.20

... S most folytatódik a történet, a táncoslábúakkal, a Tündérek Országában eltöltött hétről.

Egy csodaszép nyári héten Liliom Kisasszony épp a táncoslábú barátaival, a Tündérek Országában járt, abban a faluban, ahol az emberek rátalálhatnak Magukra.

A Fánál

2022.05.20

Liliom Kisasszonynak sok szeretettel teli barátja volt, akiket a hosszú útjai során ismert meg. Voltak akikkel kis titkait megosztotta, voltak akikkel jókat táncolt, s voltak akikkel segítették egymást a kapott feladataik során.

Az erdőben

2022.05.20

Egyik reggel Liliom Kisasszony úgy döntött, hogy meglátogatja a rég nem látott közeli Szív-hegyet, mi egyik kedvenc helye a földkerekségen. Volt már párszor arra barátokkal, családdal, de most úgy döntött, egymaga fedezi fel a szépséges tájat.

Liliom Kisasszony, egy kellemes őszi napon újból meglátogatta Teknős Úrfit.Nagyon ott motoszkált a gondolatában, hogy újból el szeretne menni a fához, hogy megnézze, milyen állapotban van a széttört Varázsfa. Így aztán megkérte az Úrfit, hogy kísérje el, járják újra az utat; de most Teknős Úrfinak más dolga akadt, így nem tudott csatlakozni a...